24 december 2019

BOA College: Hey BOA, Whats up in 2020?

Alvast een goed 2020 toegewenst! Een jaar waarin we verder knokken voor goede arbeidsomstandig-heden, mét verdedigingsmiddelen. Ook een jaar waarin de rechtspositie van (bijna) alle ambtenaren verandert. Wat betekent dat? In 2020 wordt bij vrijwel alle gemeenten eveneens een nieuwe OR gekozen. Het is belangrijk dat BOA’s daar hun stem laten horen. En dat gaat niet vanzelf. Daarom organiseren we een nieuw BOA College op 28 januari 2020.

Bert de Haas (l) en Ed van Meer zijn gastsprekers tijdens het BOA College.

Geef je via deze link op!

We starten het zowel voor leden als niet-leden gratis toegankelijke BOA College om 16 uur, zorgen voor eten en stoppen uiterlijk om 21 uur. Je kunt hiervoor vakbondsverlof krijgen. Wij vergoeden je reiskosten. Het college vindt plaats in het hoofdkantoor van de FNV aan de Hertogswetering 159 in Utrecht(langs de A2) bij FNV Veiligheid.

Geef je hier op!

Geen ambtenaar meer?
Je blijft ambtenaar, maar in plaats van het ambtenarenrecht wordt per 1 januari 2020 het privaatrecht op jou van toepassing, net als bij werknemers van commerciële bedrijven. Je arbeidsvoorwaarden blijven gelijk, maar onder andere het ontslagrecht en hoe je je recht moet halen, bijvoorbeeld via bezwaarprocedures, veranderen ingrijpend. Wat dat voor jou betekent, leggen de onderhandelaar van de FNV, Bert de Haas (links) en Ed van Meer, juridisch specialist WNRA, in normale taal uit.

Ondernemingsraad
Op 11 maart 2020 zijn er in bijna alle gemeenten nieuwe verkiezingen voor de ondernemingsraad (OR). Een OR is een vertegenwoordiging van werknemers in een bedrijf of organisatie. Deze heeft wettelijk een behoorlijk stevige positie, onder andere op het gebied van veilig en gezond werk. Daarom vinden wij het belangrijk dat er ook BOA’s in de OR zitten. Wat zijn de rechten van een OR? Hoeveel tijd kost het? Wat voor steun kan de bond bieden? Hoe zorgen we dat BOA’s worden gekozen? Op al deze en andere vragen geven we antwoord.

Gemakkelijk bereikbaar
Bij het FNV-hoofdkantoor kun je met de auto parkeren op het parkeerdek van de FNV en moet je je melden bij de slagboom. Als deze parkeerplek vol is, dan kan worden geparkeerd op parkeerdek P3 boven de Mc Donald’s. Geef vervolgens bij binnenkomst bij de receptie jouw kenteken door, dan kun je na afloop zo uitrijden. Het FNV-hoofdkantoor is ook gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf station Utrecht Leidsche Rijn is het slechts 250 meter wandelen.

Meld je hier aan!

We hopen jou te zien de 28e!

Ruud Kuin en Eric Lakenman, Nederlandse BOA Bond
Bert de Haas, FNV Overheid
Ed van Meer, KNRA en SEGMENT