7 september 2021

Actieberaad geweldsmiddelen voor groene boa’s

Op maandag 11 oktober houden de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Natuurtoezicht (KNVvN), de Nederlandse Boabond en Boa ACP een gezamenlijk actieberaad over de uitrusting van groene boa’s met geweldsmiddelen. De bijeenkomst vindt van 11.00 tot uiterlijk 14.00 uur plaats in het Huis voor Veiligheid aan de Tolweg 5 in Baarn.

KLIK HIER VOOR DEZE OPROEP ALS PDF-BESTAND

-------------------------------------

De groene Boa staat er meestal alleen voor, letterlijk, terwijl de criminaliteit zich vaker verplaatst naar de natuurgebieden, waar de politie niet meer komt. Tegelijkertijd zien we dat de groene Boa’s hun geweldsmiddelen moeten inleveren.

Dat vinden wij onacceptabel! De regeling mbt geweldsmiddelen voor boa’s is niet meer van deze tijd. Er moet een nieuwe regeling komen, en de Boa’s die beschikken of beschikten over geweldsmiddelen moeten deze behouden.

Om dat te realiseren hebben de boabonden en de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Natuurtoezicht (KNVvN) de handen ineengeslagen.

Uiteraard gaat dat alleen lukken als jullie meedoen! Kom daarom naar de bijeenkomst op maandag 11 oktober om ons te informeren en ons plan te bespreken.

Het is belangrijk dat jij er ook bent. Meld je dus vandaag nog aan via groeneboa@huisvoorveiligheid.nl!

Niet-leden zijn ook welkom en voor een lunch wordt gezorgd.

Rolf Overdiep KNVvN
Ruud Kuin Nederlandse Boa Bond
Richard Gerrits Boa ACP