18 april 2019

BOA-manifestatie op de Dam

Op dinsdag 23 april demonstreren BOA's op de Dam in Amsterdam om hun eisen op uitrustingsgebied kracht bij te zetten. Tussen 11.00 en 12.00 uur zullen ze de politiek en het passerende publiek duidelijk maken hoe belangrijk het is dat BOA's tijdens hun werk beschikken over effectieve verdedigingsmiddelen zoals een wapenstok en pepperspray.

De manifestatie maakt onderdeel uit van de derde actieweek van de BOA’s in hun strijd om veilige en goede arbeidsomstandigheden. Om de toekenning van verdedigings- middelen af te dwingen schrijven de BOA's al sinds begin april geen bonnen uit.

Het is urgent dat deze verbetering zo snel mogelijk wordt doorgevoerd: het geweld tegen BOA’s in Amsterdam neemt jaarlijks fors toe. De zwaardere gevallen stegen van 460 in 2017 naar 580 in 2018. Gemiddeld 1 keer per week is een BOA na een zwaar incident niet meer in staat om zijn dienst voort te zetten.

BOA’s vragen daarom een goede uitrusting. Zij staan veelal op de plaats van de politie, in de frontlinie, maar met een lege riem. Daarom eisen ze de beschikking over een wapenstok en busjes pepperspray.

Meer informatie: Ruud Kuin, Nederlandse BOA Bond, 06 - 53 36 28 21.