29 maart 2019

BOA's Amsterdam voeren actiedruk op!

De politie trekt zich, oa vanwege tekorten, terug van de straat en de BOA staat in zijn/haar plaats in de frontlinie, maar met een lege riem! Zoals een bouwvakker zonder veiligheidshelm. Dat vinden wij onacceptabel. Daarom eisen wij in het belang van onze veiligheid en die van de burgers de wapenstok en pepperspray als verdedigingsmiddelen. Daarvoor voeren wij actie in Amsterdam. Blijf op de hoogte!

De politie trekt zich vanwege tekorten en andere prioriteiten terug van de straat. Dat zal zeker de komende jaren niet veranderen. Wij, de BOA’s, staan nu op hun plaats in de frontlinie, maar met een lege riem. Zoals een bouwvakker zonder veiligheidshelm. Dat accepteren wij niet langer. Onze werkgever, de gemeente Amsterdam, moet zorgen voor goede arbeidsomstandigheden. Dat betekent dat wij ons in het belang van uw en onze veiligheid moeten kunnen verdedigen. Daarom eisen wij de verdedigingsmiddelen wapenstok en pepperspray. Onze acties worden steviger. Vanaf 25 maart schrijven wij iedere week een dag langer geen bonnen, tot en met Koningsdag.

In de wet is de mogelijkheid opgenomen dat BOA’s ook worden uitgerust met de wapenstok en de pepperspray. Er moet sprake zijn van bekwaamheid en noodzaak(geweld tegen BOA’s). Bekwaamheid: BOA’s zijn buitengewoon opsporingsambtenaren, die een volwaardige MBO-opleiding hebben afgerond. Tevens zijn zij getraind voor het gebruik van de wapenstok en de pepperspray. Een politiesurveillant heeft een 1,5 jarige opleiding en wordt meteen uitgerust met de wapenstok, pepperspray en handboeien. Noodzaak: het (fysieke) geweld tegen BOA’s neemt jaarlijks sterk toe. De politie kan geen goede back-up garanderen; in 30 seconden kan je worden afgetuigd.