Lidmaatschap

NBB-lid zijn is voordeliger dan je denkt. Om te beginnen krijg je als welkomstbonus de eerste twee maanden van het lidmaatschap (met alle bijbehorende voordelen) gratis! Daarna betaal je per maand 0,7 procent van je bruto salaris met een maximum van 14 euro bruto. Na belastingaftrek circa 9 euro netto.

NBB-leden kunnen op meerdere manieren bij de bond aankloppen voor informatie, bemiddeling of juridische bijstand. Ten eerste kunnen ze contact opnemen met de landelijke afdeling Individuele Belangenbehartiging (IBB) op het NBB-hoofdkantoor in Utrecht. Via mail te bereiken op ibsecr@fnvveiligheid.nl.

 • Rechtshulp bij een conflict met de werkgever
 • Rechtshulp bij strafvervolging
 • Rechtshulp bij belastingzaken
 • Daarnaast worden er regelmatig cursussen en workshops georganiseerd op jullie vakgebied. Deze bijeenkomsten zijn voor NBB leden gratis. Binnen de meeste cao’s is voor deze bijeenkomsten vakbondsverlof geregeld.
 • Kijk voor aanvullende voorwaarden op de website van NBB www.boabond.nl

Welkomstgeschenken

Als je nu lid wordt van de NBB krijgt u de eerste twee maanden lidmaatschap gratis en u ontvangt daarnaast een welkomstgeschenk naar keuze. Hieronder een overzicht van de huidige keuzemogelijkheden.

 • VVV-cadeaubon van € 30
 • Een donatie van € 30 aan:
  - War Child
  - Amnesty International

Aanmelden als lid
Jezelf aanmelden als lid van de NBB kan heel gemakkelijk door HIER te klikken. Na het insturen van het basisformulier nemen wij persoonlijk contact met je op om de inschrijving af te ronden. Mocht je de overstap maken van een andere FNV-bond naar de NBB dan neem je al je opgebouwde rechten mee naar de NBB.

HTV-studenten
Als HTV-student heb je bij de NBB recht op twee jaar gratis lidmaatschap gedurende je opleiding. Wanneer je aan het werk gaat betaal je de reguliere contributie.

Opzeggen
Opzeggen van het NBB-lidmaatschap kan door HIER te klikken. Let op: we sturen je altijd een ontvangstbevestiging. Heb je die niet gekregen, dan heeft je opzegging ons dus niet bereikt.

Opzegtermijn
Dat is belangrijk, want voor opzeggingen is een termijn van twee kalendermaanden van kracht. Komt je opzegging bijvoorbeeld op 5 april bij ons binnen, dan wordt je lidmaatschap dus per 1 juli beëindigd.

Ook na je (vervroegd) pensioen kun je lid blijven van de NBB. Wil je toch je lidmaatschap opzeggen, dan geldt ook hier een opzegtermijn van twee maanden. In beide gevallen komt je lidmaatschap dus niet automatisch per direct te vervallen.