Voordeel voor NBB-leden: de ARAG Veiligheidspolis

Bij een conflict met de werkgever op het gebied van werk en inkomen ben jij als boa verzekerd van gespecialiseerde rechtsbijstand op basis van je NBB-lidmaatschap. Maar wat als je privé in een juridisch conflict terechtkomt? Met je aannemer of buurman bijvoorbeeld? Of met de leverancier van je vaatwasser?

Sinds 1 januari 2021 kun jij als NBB-lid bij ARAG een voordelige aanvullende verzekering afsluiten, waardoor je ook bij privéproblemen altijd eersteklas rechtshulp kunt inschakelen. En dat geldt dan niet alleen voor jou: onder de dekking van de ARAG Veiligheidspolis vallen ook je gezinsleden.

Bovendien is het voortaan ook mogelijk om via de NBB je partner voordelig bij ARAG te verzekeren van rechtshulp bij problemen op zijn/haar werk.

MEER LEZEN OVER DE ARAG VEILIGHEIDSPOLIS?

Maak gebruik van deze unieke aanbieding voor NBB-, NPB- en ACP-leden: je betaalt dan - naast je maandelijkse NBB-contributie - een jaarpremie die lager is dan het gemiddelde uurtarief van een advocaat.

Rechtshulp bij privéproblemen

Deze polis bestaat uit twee modules: Consument & Wonen en Verkeer. De premie is €8,47 per maand inclusief assurantiebelasting. Per jaar betalen levert extra voordeel op: dan komt je premie uit op € 8,07 per maand.

Module Consument & Wonen
Deze module geeft jou en je gezinsleden recht op juridische hulp in de volgende situaties.

 • Als iemand een onrechtmatige daad tegen je heeft gepleegd. Dus als iemand iets doet, niet goed doet of juist niet doet, waardoor je schade oploopt. Of als iemand daarmee dreigt.
 • Als je als consument een overeenkomst sluit en de ander houdt zich niet aan deze overeenkomst. Daarbij maakt het niet uit of je die overeenkomst mondeling, schriftelijk of via internet hebt afgesloten. Voorbeelden: het kopen van meubels, huren van een vakantiehuis, laten repareren van een wasmachine en boeken van een vakantie.
 • Als je een conflict krijgt dat te maken heeft met je woning of tweede woning. En je gebruikt die woningen alleen voor jezelf. Je krijgt bijvoorbeeld een conflict over de koop, de huur of over werk dat je iemand aan de woning laat doen. Let op: je bent ook verzekerd voor conflicten over de verkoop van je vorige woning. En voor conflicten over de aankoop van je nieuwe woning, of bouwgrond voor die woning.
 • Als je een conflict krijgt met je buren. Bijvoorbeeld over een boom die dicht bij jouw grond staat.
 • Als je een conflict krijgt met de overheid over een beslissing die direct invloed heeft op hoe je woont (een bestemmingsplan of een vergunning voor een verbouwing of een beslissing over onteigening) of een concrete beslissing over jou, bijvoorbeeld op grond van de Wet Studiefinanciering.
 • Je krijgt een conflict als bestuurder van een vereniging of stichting zonder commerciële doelstelling. Let op: dit geldt alleen als je daarvoor niet betaald wordt.
 • Je bent erfgenaam en krijgt met een andere erfgenaam of de uitvoerder van het testament een conflict over de verdeling van een erfenis. Let op: je hebt geen recht op juridische hulp als de persoon die de erfenis nalaat al was overleden toen dit onderdeel van de verzekering begon.
 • Iemand beweert dat jij een onrechtmatige daad heeft gepleegd. Dus dat jij iets hebt gedaan, niet goed hebt gedaan of juist niet hebt gedaan waardoor hij schade heeft. En deze persoon wil een schadevergoeding van jou. In die situatie is de rechtshulp via ARAG afhankelijk van bepaalde voorwaarden: meer daarover in de polisvoorwaarden.

Module Verkeer
Deze module geeft jou en je gezinsleden recht op juridische hulp in de volgende situaties.

 • Iemand maakt een verkeersfout die jou schade of verwonding oplevert.
 • Iemand maakt een andere fout waardoor jouw vervoermiddel beschadigd raakt of jij gewond raakt. Bijvoorbeeld schade aan je auto doordat iemand de wasstraat niet goed heeft afgesteld. Of als je een ongeval krijgt door een reparatie die de garage niet goed heeft uitgevoerd.
 • De overheid neemt je je rijbewijs af omdat zij vindt dat je niet meer geschikt bent om te rijden.
 • Heb je een ander toestemming gegeven om jouw vervoermiddel te gebruiken? Dan is die ander ook verzekerd.
 • Meeverzekerd zijn ook de passagiers van je vervoermiddel.
 • Neem je reisgenoten mee op vakantie? En heb jij de vakantie geboekt? Dan zijn de reisgenoten ook meeverzekerd voor de reis van en naar de vakantiebestemming.

----------------------------------------------------------------------------------

Rechtshulp privé + inkomen partner

Deze polis telt drie modules: Consument & Wonen, Verkeer en Inkomen partner. De premie is €11,99 per maand inclusief assurantiebelasting. Per jaar betalen levert extra voordeel op: dan is je premie € 11,42 per maand.

Deze polis geeft jou en je gezinsleden recht op juridische hulp in de hierboven genoemde privé-situaties (modules Consument & Wonen en Verkeer) en je partner op rechtsbijstand bij een conflict met een werkgever in de volgende situaties.

 • Als het conflict te maken heeft met de arbeidsovereenkomst met zijn/haar werkgever of ex-werkgever. Bij die arbeidsovereenkomst kunnen ook opties of aandelen van het bedrijf horen.
 • Als het conflict te maken heeft met een aanstelling als ambtenaar.
 • Als het conflict te maken heeft met een sociale verzekeringsuitkering of een sociale voorziening.
 • Als het conflict te maken heeft met pensioenaanspraken of een pensioenuitkering.
 • Als het conflict te maken heeft met de manier waarop je partner zijn/haar werk doet of heeft gedaan en je partner zich daartegen wil verdedigen. Beweert iemand dat je partner niet volgens de beroepsregels heeft gehandeld die voor het beroep gelden? En dient hij/zij daarom een klacht in? Dan geven we direct juridische hulp bij het behandelen van de klacht. Let op: er bestaat geen polisdekking als de klacht wordt behandeld volgens de regels van het strafrecht.

Contact met ARAG
Vragen over je ARAG Veiligheidspolis? Neem dan contact op met ARAG via veiligheidspolis@arag.nl of (033) 434 2801.

Samenwerking NBB/ARAG
NBB en ARAG werken samen om NBB-leden, hun partners en familieleden te helpen met juridische vraagstukken. NBB helpt leden met juridische vragen over werk en inkomen. ARAG helpt NBB-leden, hun partners en hun gezin als het gaat om rechtsbijstand in privézaken. Ben je als partner niet werkzaam als BOA, dan kun je via ARAG ook van juridische hulp verzekeren als het gaat om je werk.

ARAG en NBB delen kennis en informatie met elkaar. Daarnaast stelt ARAG 5 procent van de premie beschikbaar voor de NBB. Met dit bedrag zorgt de NBB ervoor dat medewerkers goed zijn opgeleid en getraind, dat de website van de polis wordt onderhouden en dat leden op de hoogte zijn en blijven over waarom de polis voor de leden van toegevoegde waarde kan zijn.

NBB en ARAG streven ernaar transparant te zijn over hun samenwerking. Heb je daarover vragen aan de NBB? Stuur die dan vooral naar arag@politiebond.nl o.v.v. samenwerking ARAG en NBB.

Meer over:
ARAG